Angst!

Wie weleens te maken heeft gehad met angst gevoelens, kan dit gevoel heel goed naar boven laten komen. Angst beperkt je op veel fronten.

Eerlijk is eerlijk, ik was nooit echt fan van auto rijden en als het niet nodig was om zelf te rijden, vond ik dat prima. Tot een paar jaar geleden, kreeg ik plotseling echt angst in de auto. De gedachte dat ik een stuk moest rijden verder dan mijn werk, gaf me een drukkend gevoel op de borst, sliep er nachten slecht van en kon nergens anders meer aan denken. De afspraak stond al lang gepland en ik wou me niet door mijn angst laten leiden dus stapte ik dat weekend in mijn auto op weg naar Den Haag. Het werd een verschrikkelijke rit, mijn lijf stond in stress-stand, zwetende handen, vaste kaken, stuur vastgeklemd, angstzweet, ramen open en totale focus op de bocht die zou komen. Afremmen voor de bocht en in de bocht, was het allerliefste gewoon uitgestapt. Helemaal stuk kwam ik aan in Den Haag. Ik was in ieder geval aangekomen, maar toen kwam de gedachten dat ik ook weer terug moest en inderdaad de terugweg was niet veel beter.

Eindelijk, eindelijk was ik thuis, huilen en totale ontlading, beseffend dat de angst mij volledig in zijn greep had. Ik wou dit niet meer meemaken. Ik was mezelf in die tijd even kwijt, wist niet meer wat ik echt wou, zat volledig in mijn hoofd en mijn gevoel kreeg in niets meer de ruimte.

Ik koos ervoor om wat met mijn angst te gaan doen. Ik was er klaar mee en klaar voor. Ik ging op zoek naar iemand die mij hier vanaf zou kunnen helpen en ontmoette een heel fijn persoon. Hij liet mij inzien dat mijn angst voor bochten een metafoor was. Ik leerde weer om naar mijn gevoel te luisteren en vandaar ontstond zoveel moois.

Alles werd weer “ helder” en de angst verdween......