Atma Instituut

In de Atma Life Coaching Opleiding leer je mensen professioneel te coachen
om een succesvol en gelukkig leven te scheppen.

De Atma visie is gebaseerd op het woord atma. Dit Sanskriet woord betekent je ware ik, je authentieke zelf. Het is de bron van je levenskracht, je gevoelens en je diepste verlangens. In het Atma Instituut leer je steeds meer vanuit jezelf te leven. Daardoor wordt je sterker en energieker en leer je om steeds meer je geluk uit jezelf te halen.

Nadruk op de praktijk

Bij het Atma Instituut komen veel studenten die hoog theoretisch zijn opgeleid. Maar velen beseffen met al die kennis nog weinig te kunnen. Daarom kiezen ze voor Atma, om hun theoretische kennis handen en voeten te geven. Coaching is namelijk een praktisch vak, net als dat van een timmerman, kunstenaar of chirurg. Dat kun je niet alleen uit boeken leren. Daar moet je veel in oefenen.


Goed gereedschap is het halve werk

Bij Atma leer je een groot aantal krachtige werkvormen. Dat is je gereedschap. En goed gereedschap is het halve werk. Maar de andere helft ben jij. Want alléén praktische vaardigheden leren is niet genoeg. Minstens zo belangrijk is jouw eigen persoonlijkheid. Hoe beter je namelijk in je vel zit, hoe beter je bent als coach. In al onze opleidingen gaan beide daarom hand in hand: je groei als coach en je groei als persoon.


Contact met jezelf

Volgens de Atma visie houdt die ontwikkeling in dat je steeds meer in contact komt met jezelf (je atma). Daardoor ontstaat groei in bewustzijn, vitaliteit, creativiteit, stabiliteit en intuïtie. Dit leidt tot steeds meer persoonlijk geluk en duidelijkheid in je levensdoelen. Want dat is de belangrijkste voorwaarde om andere mensen professioneel te coachen.


Onze docenten

De docenten van Atma hebben zelf ook een uitgebreide persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Daardoor zijn ze inspirerende voorbeelden. Ze hebben een gedegen scholing gehad in hun vakgebied en geven les vanuit ruime praktijkervaring. Daarnaast beschikken ze over goede didactische vaardigheden, zodat ze op een boeiende manier lesgeven. Bovendien zijn ze goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Dankzij al deze kwaliteiten, zijn onze docenten niet alleen deskundige opleiders, maar ook meesters in persoonlijke groei. Lees meer over de docenten..


Naar het gevoel

Volgens de Atma visie speelt het gevoel een hoofdbetekenis in coachen. Daarom kiezen wij voor docenten die ‘voelspecialisten’ zijn en bovendien tevens goed verbonden zijn met hun eigen gevoel. Ze gaan je helpen om steeds meer in contact te komen met jouw gevoel. Want alleen via je gevoel kom je bij je atma, je ware zelf.

Coachen is spiegelen

Coaching is volgens de Atma visie niet adviseren, maar spiegelen. Een coach houdt cliënten een spiegel voor zodat ze het antwoord op hun vragen zelf ontdekken. Als je bij ons een coaching opleiding volgt, vinden wij het daarom essentieel dat je ook in de spiegel van je eigen ziel durft te kijken. Voorgehouden door onze docenten én je medestudenten. Dat lijkt misschien eng, maar eigenlijk is het vooral fun! Je ontdekt bij ons dat het heel fijn is om samen met anderen in de spiegel van je ziel te kijken.


Ontwikkeling als lifecoach

Kijken in de spiegel van je eigen ziel, gaat bij Atma volledig hand in hand met je ontwikkeling als coach. Tijdens de lesdagen oefen je namelijk heel veel met elkaar. Soms speel jij de rol van coach en houd je een medestudent de spiegel voor. Daarna worden de rollen omgedraaid: dan kom jij aan de beurt. Dit spiegelen begint al bij les één en gaat door tot aan de allerlaatste les. Vaak zit er een docent bij die na afloop uitgebreid feedback geeft en jou dus een spiegel voorhoudt. Op deze manier trainen wij je om een hele effectieve coach te worden!


Atma instituut en opleiding
Als lifecoach help je mensen hun grootste talenten en passies te realiseren, zowel op het werk als privé, met meer zelfvertrouwen en minder stress. Je wordt getraind in deze professionele coaching opleiding door deskundige docenten in de eerste life coaching opleiding van Nederland.

Deze opleiding is officieel geaccrediteerd en geregistreerd door het gerenommeerde instituut CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland).